Молитовний намір для Апостольства молитви на жовтень

Євангелізаційний: щоб богопосвячені особи розвивали свій місіонерський запал і перебували серед бідних, тих, хто на маргінесі, хто не має голосу.

 

Молитовний намір для Апостольства молитви на листопад

Загальний: щоб мова серця та діалогу завжди переважала мову зброї.

Покровителька: преподобна Матрона


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

КРОСВОРД «ІСТОРИЧНІ ДАТИ»

У вільну хвилину
ГОРИЗОНТАЛЬНО: 1. Візит Святійшого отця Івана Павла ІІ в Україну. 3. Рік виходу друком першого видання «Кобзаря» Тараса Шевченка. 4. Народилася визначна українська письменниця Леся Українка. 6.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
Слава Ісусу Христу! Шановна редакціє часопису «Місіонар»! Із цілого серця прагну подякувати Господу Богу за всі ласки, які я і моя сім’я отримали за посередництвом Пресвятої Богородиці, святого апостола Юди Тадея, святого пророка Предтечі Івана Хрестителя, блаженного о. Миколая Чарнецького, преподобної Йосафати Гордашевської та блаженної Тарсикії Мацьків.
22 жовтня 2018 року минають 10-ті роковини відходу до вічності о. Йосафата Воротняка, ЧСВВ, колишнього головного редактора журналу «Місіонар», настоятеля монастирів у Західній Україні, активного місіонера, реколектанта, провідника різних спільнот. У цій статті пригадаю основні віхи життя й діяльності цієї непересічної особистості. (Детальніше про це написано в численних матеріалах «Місіонара», зокрема в числах 7–8 та 11 за 2008 рік, а також у книжці «Ясний промінь вічного сонця», Львів – Кула, 2009, 79 с.)

В окопах з Марією

Вчимося з життя
     Під час німецької окупації Вінниччини я оженився у своєму селі з дівчиною, що проживала по сусідству. Невдовзі в нас народився хлопчик, і вся родина тішилася ним. Охрестили ми його й назвали Павлом.

Такі різні церкви

Дослідження й повчання
Кожен християнин зараховує себе до якоїсь певної конфесії, однак від часу до часу навідуватися до інших храмів – це як знаходити для себе нове бачення Божої ласки, ще одну сторону перебування з Господом.
     Ієромонах Василь Мендрунь – непересічна особистість. Господь обдарував його багатьма талантами й провадив у нелегкі для церкви часи. Отець Василь дякує Богові і з радістю Йому служить, щодня навчаючись чогось нового.
Десятки, сотні, а іноді й тисячі людей з усього світу моляться в місцевому соборі Божої Матері перед чудотворним образом і просять Її допомоги. І якщо молитва підкріплена вірою, то навіть найскладніші проблеми дивним чином розв’язуються. Зокрема, до ікони приїздять жінки, які не можуть зачати дитину. І Пресвята Діва Марія приходить на поміч – згодом ті, хто щиро благав про дар материнства, отримують його, навіть у випадках, коли лікарі не давали жодних шансів.

Місія Богородиці в Україні

Дослідження й повчання
Роль Марії в прийнятті християнської віри      Щоб простежити зародження культу Богородиці і Її вплив на становлення й утвердження християнства Русі, звернемося до давніх писемних пам’яток.

Покровителька: преподобна Матрона

Апостольство молитви
     Преподобна Матрона народилася в Малій Азії в п’ятому столітті. Її видали заміж за багатого чоловіка на ім’я Дометіан. Коли в подружжя народилася дочка, вони переселилися в Константинополь. Двадцятип’ятирічна Матрона любила ходити в храм Божий.
15 вересня три монаші спільноти УГКЦ (Василіянський чин, згромадження редемптористів та оріоністів), які навчаються у Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського, зібралися у Львівському монастирі св.
28 серпня, на свято Успіння Божої Матері, у Погінському монастирі відбулися ієрейські свячення п’ятьох дияконів-василіян. Свячення уділив преосвященний владика Іриней Білик, канонік папської базиліки Santa Maria Maggiore
У день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого парафіяни села Межиріччя відбули прощу до Гошівського монастиря. Прочани готувалися заздалегідь молитвою й роздумами, що скеровували їх до витоків історії християнства.
     «Людське життя – це шлях. До якої мети він веде? Як ми знаходимо дорогу до цієї мети? Життя подібне до подорожі по морю історії, часто темному і бурхливому ,– подорожі, у якій ми звіряємося за зірками, що вказують нам шлях.
Молитовний намір для Апостольства молитви на жовтень Євангелізаційний: щоб богопосвячені особи розвивали свій місіонерський запал і перебували серед бідних, тих, хто на маргінесі, хто не має голосу.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису